Tineret

„Diversity Bridge”

Perioada de derulare: 01.08.2012-31.03.2013, Locatia: Suceava
Finantare: Programul Tineret in Actiune al Uniunii Europene http://www.tinact.ro
Aplicant: Asociatia Regionala de Educare a Adultilor Suceava (AREAS)
Parteneri: Italia/ SCAMBIEUROPEI; www.scambieuropei.com,  Portugalia/ ALINHAS? Associacao Desportiva Juvenil; www.alinhas.pt,  Turcia/ Gaziantep Genclik ve Kultur Dernegi; www.gantepgenclik.netRepublica Moldova/Asociatia Raionala de Educare a Adultilor Prutul de Sus(AREAP); www.areap.orgUcraina/Asociatia Regionala de Dezvoltare Sociala(AREAC); www.areac.org, și Serbia/ Inkluzivni pokret; www.inkluzivnipokret.org,  AREAS/Romania;www.areas.ro.
Beneficiari: 35 de tinerii cu varste cuprinse intre 13 si 25 de ani,din cele 7 sase tari partenere, dintre
care 14 tinerii beneficiarii din zone rurale cu acces redus la internet si dezavantajatii geografic si economic. Acestia sunt cate 5 persoane din fiecare tara, mentionata mai sus(1 leader grup+ 4 participanti) din care  2 din 5 pe fiecare tara vor fi cu diferite dizabilitati si care vor venii cu propriile idei impreuna cu cei fara dizabilitati
Total grant: 12.383 Euro

Scopul  proiectului: constă în organizarea de activități de tineret pentru un grup de 35 de tineri, care provin din statele UE și non UE, pentru a încuraja înțelegerea reciprocă și pentru a facilita activitățile de comunicare și de voluntariat, înțelegerea diversității culturale, prin culturi diferite, pe care le vor întâlni în acest proiect. Acest proiect, prin obiectivele sale sprijină îndeplinirea obiectivelor generale 3 menționate în cadrul legal al Programului Tineret in Actiune. Anume, promovarea cetățeniei active a tinerilor, și a cetățeniei lor europene, în general, încurajarea înțelegerii reciproce între tinerii din diferite țări, precum și promovarea cooperării europene în domeniul tineretului, toate acestea realizate prin activitatile desfasurate pe parcursul celor 10 zile în care are loc schimbul de , folosind metode non formale de educație, prin crearea unui grup de discuții comune și susținerea inițiativelor de proiecte viitoare, care va fi rezultatul atelierelor de lucru, ceea ce duce la noi parteneriate europene.

Prin oferirea oportunitate pentru aceste 35 tineri pentru a interacționa, de a fi implicat în ateliere de lucru, pentru a stimula gândirea creativă și pentru a cunoaște conceptul de a fi un voluntar, pentru a dezvolta activități într-un mediu rural și participa la seri interculturale, acest proiect susține câteva din prioritățile programului TiA, cetățenia europeană și implicarea activă a tinerilor, diversitatea culturală și includerea tinerilor economice defavorizate.

În atingerea obiectivelor menționate, vom pune în aplicare următoarele metode: educație non-formală, eveniment stradal pentru promovarea voluntariatului, care va fi prezentat sub forma a ceea ce numim “Podul diversitatii”, Flash moburi pentru a promova voluntariatul. Toate aceste metode sunt menite să ofere posibilitatea tinerilor de a interactiona  si a face schimburi culturale și încurajare de distrugerea stereotipurilor culturale și promovarea  percepție corecte a ideii de voluntariat la nivel european. Pentru a rezuma, metodele folosite în implementarea proiectului (cafenea publică pentru dezbateri, jocuri de rol, jocuri de creare de echipa, exercitii de incalzire, teatru forum, animatie stradala / animatie stradala, întâlniri de promovare a voluntariatului publice, etc) se va adăuga la activitățile de sustinere a promovarii valorii și importanței acțiunilor de voluntariat.


Din 2013 suntem mebrii activi in reteaua europeana de economie sociala

Colaboratori