Experienta

Asociaţia Raională pentru Educare a Adulţilor Prutul de Sus (AREAP) implementează, în perioada August 2011 – Iulie 2014, proiectul  „Centrul pentru incluziunea socială în Edineţ” Proiectul are ca scop crearea de posibilităţi de comunicare, interacţiune și dezvoltare a abilităților pentru persoanele cu nevoi speciale și înfiinţarea unor ateliere de terapie ocupaţională în cadrul Internatului Psihoneurologic din satul Branzeni, raionul Edineț.

Proiectul este finanțat de ADA (Agentia de Dezvoltare a Austriei) si ProMente upper Austria  avînd o valoare de 1350000 Euro, în parteneriat cu Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Consiliul Raional Edineţ, Primăria oraşului Edineţ, Internatul Psihoneurologic din Brînzeni si AREAS RO.

  • Primul schimb de experienţă s-a realizat în perioada 15-20 octombrie 2011 în Linz şi Viena –Austria, unde au participat un număr de 12 specialişti din domeniul îngrijirii persoanelor cu dizabilităţi şi vârstnici din Republica Moldova şi reprezentanţi ai Ministerului Muncii. Schimbul a constat în transferul de experienţă în domeniul managementului serviciilor oferite către grupul ţintă, cunoaşterea terapiilor utilizate în sistemul de îngrijire austriac şi exemple de bună practică în domeniul incluziunii sociale.gfh
  • Al doilea schimb de experienţă s-a realizat în perioada 7-9 Decembrie 2011 în Ucraina la Cernăuţi, o vizită în cadrul AREAC, care implementa un proiect asemănător finanţat din aceleaşi fonduri. Vizita de studiu a avut ca obiectiv cunoaşterea metodologiei de lucru în cadrul proiectului cât şi metodele de atragere a beneficiarilor.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

1.   Prima conferinta internationala la care au participat angajatii proiectului cit si unii din directori de internate cu care AO AREAP colaboreaza, reprezentanţii Ministerului Muncii Protecției Sociale și Familiei a fost CEFEC  care s-a petrecut in Romania, or. Suceava în perioada 20-22 septembrie 2012.

Această Conferinţă internațională din România a fost o premieră pentru Social Firms Europe CEFEC şi a constituit o oportunitate excelentă pentru comunitatea de specialişti în economia socială, atât din ţară cât şi din străinătate, pentru analiştii economici, reprezentanţii autorităţilor publice responsabili de implementarea politicilor publice.

Schimbul a constat în transferul de idei şi analiza modului real al impactului şi provocările economiei sociale în contextul Anului European al Îmbătrânirii Active şi al Solidarităţii între Generaţii.

Prin intermediul acestei conferințe internaționale AREAP va avea posibilitatea sa fie membra la CEFEC si sa promoveze Republica Moldova.

2.   A doua conferință internațională la care au participat angajatii AREAP s-a petrecut la data de 16 noiembrie 2012 în Ucraina orașul Cernăuţi. Această conferință a fost organizată de AREAC, care implementează un proiect asemănător finanţat din aceleaşi fonduri. Conferința a fost bazată pe raportul de activitate final al proiectului, cit si prezentarea atelierilor de lucru cu   beneficiarii.

Scopul vizitei  la această conferință a fost obținerea noilor idei cît si cunoașterea metodologiei de lucru cu beneficiarii în cadrul proiectului asemănător.

 


Din 2013 suntem mebrii activi in reteaua europeana de economie sociala

Colaboratori